Grønn gardsturisme på fransk vis

Velkommen til Hardbakken gård i Gudbrandsdalen

Panoramautsikt over Gudbrandsdalen

Hardbakken gård ligger høyt oppe i dalsiden i Sør-Fron kommune i Gudbrandsdalen. Fra her nyter vi panoramautsikten utover både dalen og fjellene rundt oss.

Turmuligheter rett utenfor døren

Gården ligger på 650 moh., og hos oss får du følelsen av at du allerede er på fjellet! Vi har utsikt utover hele dalen, med elven nede i bunn, bygda vår og ikke minst Jotunheim-massivet. Skogen og fjellene ligger rett utenfor gården, og vi har flotte turmuligheter rett utenfor døren! En kort kjøretur unna ligger Rondane nasjonalpark.

Gårdsdrift før og nå

Fra gammelt av var gården drevet på tradisjonelt vis, med melkekyr, noen sau, høner og et par hester.

Gården er på 201 daa, men på grunn av at den ligger bratt til, er en del av grunnen vanskelig å dyrke. 78 daa av jorden er brukt til beite og dyrking, 123 daa er fjell og skog. I tillegg leier vi ca 30 daa med beite.

I dag består gårdsdriften hovedsaklig av sau, i tillegg til noen høner. Vi har mellom 70 og 80 sauer. Cirka 80 % er den vanlig norske rase NKS, og resten er en spesiell gammel rase «Norsk pelssauer». Disse har veldig flott ull, og vi bruker saueskinnet som kan kjøpes på gården, enten som hele skinn eller trykt og sydd sammen etter ønske og avtale.

Overnatting i dome

Når du overnatter i en dome får du nyte komforten i en seng – samtidig som du har følelsen av å være nær naturen!

Domene er plassert på gården, i nærheten av hovedhuset og på beiteområdet til sauene våre. På denne måten vil du komme tett på både dyr og gårdsliv ved opphold hos oss.