Opplevelser

Opplev gårdslivet med oss – eller ta deg en tur i nærområdet!

Opplevelser på gården

Med et opphold hos oss kan du å ta del i hverdagen på en levende gård. Vi har sauer og høner, og på sommeren har vi en egen grønnsakshage.

Bli med i fjøset, mat sauene – og bli med på lemming om våren. Aktivitetene hos oss er sesongbaserte, men du er velkommen til å bli med oss på elgsafari på sommertid, eller ned på Flatmoen på skøyter på vintertid.

På gården har vi sau og høner, samt en gjeterhund. Gjennom hele året tar vi gjerne med gjester våre for å besøke dyrene i fjøset eller på beite, og fortelle om vår og gårdens historie. En ekstra spennende tid å besøke gården på er i perioden fra 20. april og noen uker på våren, da kommer lammene og barna syns ofte det er veldig hyggelig å hilse på disse. Fra rundt 20. mai bruker vi å slippe sauene på beite, og det kan være en mulighet å få se på gjeterhunden vår i arbeid med sauene. 

Gården ligger flott til oppe i dalsida, og det er fine turmuligheter rett fra gården. Om du ønsker å kjøre en tur er det flere flotte områder både på Venabygdsfjellet, Ringebufjellet, Gålå, Sødorpfjellet – i tillegg Jotunheimen og Rondane. 

På sommeren går vi ofte tilsynsturer i fjellet for å se etter dyrene. Vi tar gjerne med oss gjestene våre på tilsynstur. 

Selv om de fleste dyrene reiser på beite på sommerstid er det alltid noen lam som blir igjen på gården som kopplam. Disse kan besøkes og koses med når som helst. 

Vi har en egen kjøkkenhage, og ofte syns gjestene våre at det er stas å kunne bli med for å plukke sine egne grønnsaker og urter til matlaging. 

Det finnes også flere fine steder å fiske eller bade utendørs på sommerstid. Spør oss så gir vi deg et tips om hvor du bør dra.  

Når høsten nærmer seg er det mye spennende som skjer på gården. Det er tid for sauesanking, bærplukking og høsting i kjøkkenhagen. Vi starter også med saueklipping på høsten. Fjellet er ofte på sitt vakreste, med fantastisk flotte farger i rødt, oransje og gult.

Opplevelser i nærområdet

Vi bor i et eldorado for tur- og friluftsinteresserte. Fjellet og skogen ligger rett utenfor døren vår, og om du kjører en kort biltur åpner deg seg enda flere muligheter.

På sommeren er det mulighet for rideturer, fisking i elver og fjellvann, rafting i Sjoa, stisykling og fjellturer. På vinteren er det kort vei til både langrennsløyper og alpinbakker. Det er under en times kjøretur til både Gålå, Skei, Hafjell og Kvitfjell.

Hele året

Fotturer
Gudbrandsdalen er et flott utgangspunkt for fotturer sommer som vinter. På vinteren kan det være fint å bruke truger eller ski for å kunne bevege seg ut i terrenget, men det er også fint å gå på beina langs veier og opptråkkede stier.  

Fron badeland
Rett i nærheten er det et flott badeland med både plaskeområde for de minste, sklie, stupebrett, terapibad og 25 meters basseng.
 

fronbadeland.no

Sommer

Vinter

På vintertid er det mange muligheter for fine aktiviteter for både barn og voksne. Det er mulig å ta på truger og gå turer rett fra gården, og bare en kort biltur unna finnes flotte muligheter for både langrenn og alpinkjøring. Skianleggene Hafjell og Kvitfjell er under en times kjøring fra gården, det samme er Gålå Alpin og Aktiv. Det finnes flotte skiløyper både på fjellet og nede i dalen. I dalen nedenfor gården finnes også en skøytebane hvor det er fint å gå på skøyter. 

  • Isskøyter 
  • Langrenn 
  • Alpin 
  • Trugeturer 

Samarbeidspartnere

Sjoa massasje og yoga

Vi har en samarbeidspartner som kan komme til gården for massasje. Det kreves bestilling av minst to stk for massasje.  

www.sjoamassageyoga.com 

Wonder Norway

Wonder Norway tilbyr guidet tur til Rondane, Dovre eller Jotunheimen. 

www.wondernorway.com