Praktisk informasjon

Overnatting, spise, opplevelser, fasiliteter

Praktisk om overnatting i domen

Vi har to domer på gården. Domene er bygd opp som store og solide telt med vinduer. Veggene består av to duker, de gir ikke mye varme, men le for vær og vind. Den har store vinduer som gir utsikt både utover Gudbrandsdalen med elva i bunn og fjellene i topp – og rett opp i himmelen. 

Domene er innredet med en stor dobbeltseng, sitteplass (sofa eller lenestoler og bord) for to–tre personer, en kommode med glass, servise og bestikk – og litt plass til dine saker. 

Det er ikke innlagt strøm eller vann i domene. På mørke kvelder finnes mange stearinlys tilgjengelig i domen, slik at dere kan tenne levende lys for å lyse opp og skape en hyggelig atmosfære i domen. Det er vann og wc tilgjengelig på baderommet. 

  Overnatting i domen gjennom fire sesonger

  Vi har åpent for overnatting i domene gjennom årets fire sesonger. Vi anbefaler ikke overnatting når det er kaldere enn -10/12 grader, men dette er opp til den enkelte gjest. Det er viktig å vite at domene ikke er isolert, og det vil bli kjølig innendørs på kalde dager. Vi oppfordrer derfor våre gjester til å følge med på værmeldingen og ta med klær etter været. 

  Vår og høst

  På vår og høst kan vær og temperatur variere veldig, noen dager er kalde og overnattingen kan nesten oppleves som en vinterovernatting, men andre dager er varme og flotte som midt på sommeren. På våren er det lysere kvelder og når temperaturen tillater det er det flott å sitte ute og nyte utsikten utover dalen. På høsten blir kveldene mørkere, og det er hyggelig å trekke seg tilbake i domen, fyre på vedovnen og skue ut i mørket og stjernehimmelen. 

   

  Sommer 

  På sommeren er kveldene lyse og natten lang. Da er det hyggelig å sitte utenfor domen og nyte stillhet og utsikt til langt utover kvelden og natta. 

   

  Vinter 

  En overnatting i domen på vinterstid er en spesiell og veldig flott opplevelse. Med vedovnen får man fyrt opp slik at det både blir lunere temperatur og hyggelig i domen. Vi har også pledd og skinn tilgjengelig slik at du holder deg god og varm. På dagtid kan du nyte utsikten over Gudbrandsdalen i gnistrende vintervær og på kvelden og natta har du stjernehimmelen rett over deg.  

   

  Domene er utstyrt med

  • Vedovn for varme og hygge 
  • Ved og opptenningsutstyr ligger ved ovnen 
  • Glass, servise og bestikk 
  • Ekstra pledd og skinn 
  • Varme tøfler 
  • Stearinlys 

   Mat og drikke

   Frokost 

   Overnattingen er inkludert frokost. Vi bruker å servere en todelt frokost. Første del er hjemmelaget fullkornsvafler servert med hjemmelaget syltetøy, jus og kaffe eller te. 

   For den andre delen serverer vi frokosttallerken med egg, skinke, ost, salat, tomat, agurk, nystekt brød og frukt med jus eller melk til. 

   På sommertid kommer mange av grønnsakene fra egen kjøkkenhage. 

   Frokosten serveres fra kl. 08–11, vi avtaler kvelden før om når frokost ønskes servert. 

   Vi prøver å tilpasse frokosten ved allergier, og ber om at dette varsles om på forhånd. 

    

   Lunsj og middag

   Vi har bålpanne tilgjengelig ved hovedhuset. Her ligger det en grillplass og spiseområde med bord og benker. Her har vi tilgjengelig ved for å kunne fyre i bålpannen, men oppfordrer til å ta med grillkull dersom du ønsker å grille middag på bålpannen. 

   Ved grillplassen står det også et kjøleskap som kan benyttes av våre gjester. Serveringsfat og servise står i skap på baderommet, rett ved grillplassen. 

   Fasiliteter 

   Baderom, wc og vaskerom

   Badet ligger i kjelleren i hovedhuset på gården. Badet er fellesområde, og deles med eventuelle gjester i den andre domen. I baderommet finnes servanter, dusj, wc og vaskemaskin. Vi har også håndklær tilgjengelig for gjestene våre. Førstehjelpsutstyr er også å finne på baderommet. 

   På baderommet er det også et lite område med vannkoker og mikrobølgeovn, samt en kommode med servise, glass, bestikk og serveringsutstyr.  

   Adkomst

   Hardbakken gård ligger i Sør-Fron kommune i Gudbrandsdalen, midt i mellom Oslo og Trondheim. Gården ligger ca 70 km nord fra Lillehammer og 45 km sør fra Otta.

   Fra sør:
   Kjør mot Hundorp/Fargerhøy etter at dere har passert Ringebu, rett før tunnelen. Etter ca fire km kommer dere til Hundorp sentrum, som dere vil kjøre gjennom. Rett etter sentrum passerer dere en Circel K-stasjon, ta første avkjøring til høyre – opp mot Alme. Følg veien ca 3,5 km oppover til Kleppen, ta deretter til venstre og kjør en siste km helt opp. Gården ligger på nedsiden av veien!

   Fra nord:
   Ta av E6 ved Harpefoss mot Hundorp sentrum. Etter ca 6 km ta av til venstre mot Alme ca 200 meter før Circel K-stasjonen. Følg veien ca 3,5 km oppover til Kleppen, ta deretter til venstre og kjør en siste km helt opp. Gården ligger på nedsiden av veien!

   Parkering 

   Vi har god plass til parkering av biler og kjøretøy på gårdstunet. 

   Ankomst 

   Du er velkommen til å sjekke inn hos oss fra kl. 1600. Vi setter stor pris på om du lar oss vite når du planlegger å ankomme, slik at vi kan ta imot dere på gården.