Historien

Om hvordan fransk kultur i norsk natur oppsto

Det hele startet med et ungt, fransk par

Vi reiste til Norge for første gang i 1999! Da var vi et ung par, vi var slitne og lei av en vanskelig hverdag som avløser i Frankrike og tenkte prøve noe annet i Norge. Vi var i Norge i ett år, kjørte mye rundt og vi begynte å lære norsk. Etter et år reiste vi tilbake i Frankrike.

Tilbake til Norge med en liten datter

Vi kom tilbake i oktober 2003 sammen med vår lille datter på 16 måneder. Det var en tøff hverdag og det var utfordrende for oss å skaffe oss et fast hjem og egen gård. Jobben gjorde at vi måtte flytte mye, og på grunn av de små arbeidskontraktene måtte vi bo i vår lille bobil. Med en liten datter født i 2002, var ikke dette et levesett vi ønsket å ha. Da vi bestemte oss for å komme tilbake til Norge, slo vi oss ned i samme område vi hadde vært i tidligere, vi lærte oss mer norsk og vi ønsket å finne en egen gård.

Vi hadde vært avløsere i mange år, og i 2005 startet vi egen virksomhet med saueklipping/ullhåndtering i Dette hjalp oss med å bli kjent med mange og få et godt nettverk. I august 2004 fikk vi vårt andre barn.

Godt nettverk og gode venner

Og med små barn begynte vi også å være med på fritidsaktiviteter. Det er mange gode alternativer i vår kommune, og vi valgte å starte på skøyter med våre barn.

Etter fem år i Norge med nå to barn og etter hvert et stort nettverk, begynte vi å tenke mer seriøst på å etablere oss på Sør-Fron. I 2009 fikk vi tilbud om å leie et småbruk høyt oppe i dalen på Sør-Fron, og i 2011 ble gården lagt ut for salg. Vi følte oss veldig heldige da vi kunne kjøpe den i 2012, og endelig eie vår egen gård.

Vi kunne nå starte arbeidet med å bygge opp vår egen gård, og vi er takknemlige for å ha fått mye støtte fra mange i vårt nettverk. Det var blant annet bønder som ga oss noen sauer, slik at vi fikk kommet i gang.

Vi restaurerte fjøset og gjerdene, og kunne i 2013 starte med et lite besetning med sau, og har siden utviklet og drevet gården, i tillegg til saueklipping, ullhåndtering og andre småjobber.

Arctic Dome og utvikling av overnattingstilbud

Samtidig som vi har utviklet og drevet gården har vi gått med en drøm om å være vertskap på egen gård, og kunne la andre få oppleve den flotte utsikten og beliggenheten den har. I 2019 begynte vi å planlegge, og kjøpte vår første Arctic Dome, slik at vi kunne ta imot gjester fra sommeren 2020. Overnattingstilbudet vårt jobber vi med å utvikle, og vi tilbyr nå overnatting i to Arctic Domer, med frokost lagd av lokale og egenproduserte produkter.